NOTE! This site uses cookies

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

 

button Aflastningen 

 

billede 5

    

billede 9

 billed 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflastningen på Specialskolen Bramsnæsvig.

I aflastningen har vi valgt, at fortsætte vores meget individuelle tilgang til eleverne.For nogle børn/unge er det et fristed for hverdagens undervisning og behandling. Andre har brug for at beholde noget af den struktur som hverdagen byder, og nogle har stadig brug for en del af hverdagens behandling, for at fungerer optimalt, også i aflastningen. Vi tilbyder for nuværende aflastning fra torsdag kl.16.00 til fredag morgen alle uger og fra torsdag kl. 16.00 til mandag morgen i ulige uger. Desuden tilbydes der aflastning hele uger fast i ugerne: 7, 27 og 28.

Et typisk forløb i aflastningen:

Torsdag eftermiddag/aften er ofte en stille periode, hvor man slapper af efter skoledagen. Som regel vil vi sørge for, at børnene at kommer ud og får frisk luft - ellers er det “hyggeaktiviteter” såsom spil og TV der laves. Fredag eftermiddag/aften er det lidt det samme. Vi slapper af og omstiller os til weekenden. Der pakkes ud, vi spiser sammen og alle forberedes på weekendens aktiviteter. Ofte er børn/unge i nattøj inden kl. 20.00, hvor de gerne vil følge f.eks. “Vild med dans”, “X-factor” osv. i TV. Andre vil gerne spille kort /spil eller høre musik på værelserne. Vi har ingen faste sengetider, men tager udgangspunkt i det individuelle behov. Lørdag er som oftest den dag der er aktiviteter ud af huset. Vi er kun begrænset af om man kan komme til med en kørestol - ellers kan det være hvilke som helst aktiviteter. Vi bruger den dejlige natur i omegnen, så det vidt det er muligt vejrmæssigt. Alle skal have en portion frisk luft dagligt. Vi nyder om sommeren, at pakke madkurven og gå i “Å-dalen” en picnic der godt kan tage hele dagen. Vi har også skov lige i nærheden, så skovture er også på menuen. Fodbold, trampolin og vores gynger er også en yndlingsbeskæftigelse.

Vi har været mange forskellige steder f.eks. ZOO, biograf, museer, teater, cirkus, koncerter osv.

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi deltager på “ Vig- festival” i juli måned. Vi tager igen udgangspunkt i de individuelle behov, når det besluttes hvem der deltager i turene. Desuden er det nogle gange nødvendigt, at dele børn/unge i to hold, da vi kun har en lift-bus og der ikke er plads til alle på en gang. Kreativiteten er også i højsæde, vi fremstiller mange sjove ting. Søndag tager nogle af dem, der ikke kom på tur lørdag afsted, men ellers er det også dagen hvor der slappes af og flere af børnene/de unge bliver hentet hjem. Stille og rolige aktiviteter - måske en gå-tur og DVD film i løbet af eftermiddagen. Ofte er de trætte og går tidligt til ro, så de kan være friske til, at tage hul på en ny uge.

 

Børn/unge: 

Flere af vores børn/unge der er i aflastning går til daglig på Specialskolen Bramsnæsvig, men vi har også flere der kun er visiteret til vores aflastning. Vi spænder vidt aldersmæssigt for nuværende fra 5 år til 21 år, såvel mobile børn/unge,som kørestolsbrugere. Der er stor blanding af diagnoser hos vores børn/unge bl.a. CP, ADHD, Retts syndrom, Downs syndrom og Cornelia de Lange.

 

Personalet: 

Vi gør meget ud af, at det er det samme personale, der er på arbejde i de forskellige weekends. Vores aflastningsteam består af ca. 30 personer, sammensat af unge medarbejdere og voksne med forskellige uddannelser. Nogle personaler følger med fra skoledelen, så der en god sammenhæng mellem skole og aflastning. Andre møder kun ind til arbejdet i aflastningen og flere er på arbejde hele weekenden, så der en tovholder for børnene/de unge. Vi har en vågen nattevagt på alle dage, og en der sover, som kan vækkes ved behov.

 

Videreformidling: 

Efter hver torsdag/weekend skriver vi i mapper/bøger omkring hvert barn/ung, så forældre og anden skole, ved hvordan det er gået. Her får vi også besked - hvis der er noget specielt vi skal vide om den enkelte. Desuden laves der ofte et lille print med billeder og tekst om weekendens begivenheder, som gives med hjem. Derudover lægges der billeder ud på facebook: Specialskolen Bramsnæsvigs aflastning og døgntilbud.